Becherovka definitivně patří skupině Maspex

čtvrtek, 2. května 2024, 06:55 Aktuality, Marketing MediaGuru

Poslední den v dubnu byla finalizována transakce mezi Grupou Maspex a Pernod Ricard Group o převzetí značky Becherovka. 

Zdroj: Maspex

Zdroj: Maspex

Značka Becherovka má od 1. května 2024 nového majitele. Grupa Maspex, která také vlastní značky jako Żubrówka, Relax, Tiger energy drink, Dr Witt či Kubík, dokončila tímto krokem akvizici společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka od jejího současného vlastníka – Pernod Ricard Group. Tato akvizice je pro skupinu Maspex celkově jedenadvacátou a druhou na českém trhu. Tržby společnosti Maspex v roce 2023 dosáhly 15 miliard PLN.

Součástí akvizice je spolu se značkou Becherovka i výrobní závod a sklad v Karlových Varech. Tato akvizice rozšiřuje nejen portfolio společnosti Maspex o unikátní produkt, ale zároveň také dokazuje posílení pozice na trhu s alkoholickými nápoji, na kterém společnost působí od roku 2022.

„Rádi bychom naše zákazníky ujistili, že převzetí značky Becherovka proběhlo s plným respektem k její bohaté tradici a dědictví. Zavázali jsme se nadále rozvíjet značku a zajistit, aby si zachovala svůj jedinečný charakter a recepturu, která se těší neutuchajícímu uznání. V současnosti je naší hlavní prioritou integrace a udržení prodeje prostřednictvím efektivního začlenění Becherovky do naší nabídky. Do značky budeme nepochybně i nadále investovat, a to prostřednictvím vývoje nových produktů a marketingových aktivit. Becherovka je regionální značka a my chceme nadále pokračovat v její podpoře i v jejím rodném městě, v Karlových Varech. Výrobek bude distribuován skrze pobočky v celé Grupe Maspex a plánujeme jej rozšířit i na nové exportní trhy, díky čemuž poskytneme ještě většímu počtu spotřebitelů možnost vychutnat si jedinečnou chuť výrobků této značky,“ dodává Wioleta Maria Czaja, generální ředitelka poboček Česká republika a Slovensko.

Becherovka je v současné době značkou číslo dvě mezi bylinnými likéry v České republice a na Slovensku.

-stk-